HZ. MEHDİ (A.S.) VE TALEBELERİ ÇOK AKILLI OLMALARI VE ŞIK GİYİMLERİ İLE DİKKAT ÇEKECEKLERDİR

“Doğu tarafından gelen ve deha sahibleri (çok akıllı, çok zeki ve anlayışlı, geniş fikirli) oldukları halde, kıyafetlerine insanların taaccüb ettikleri (hayranlıkla baktıkları) kimselerin zuhur ettiğini işittiğinizde, işte o zaman muhakkak kıyametin gölgesi üzerinize düşmüştür”.
(Naim bin Hammad Kitab-ul Fiten-121)

Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen bu hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.v.) Ahir zamanda yani insanlık tarihinin son döneminde zuhur edecek olan Hz. Mehdi (a.s.) ve talebelerinin çok akıllı ve güzel giyinen insanlar olacaklarına dikkat çekmektedir.

Hadiste Peygamberimiz (s.a.v.), “deha sahipleri” ifadesiyle, Hz. Mehdi (a.s.) ve talebelerinin zeka ve anlayış olarak bir insanın ulaşacağı son noktaya ulaşmış, yüksek akıllı insanlar olduklarına dikkat çekmiştir. Hadisinde Peygamberimiz (s.a.v.), diğer bir önemli özellikleri olarak kıyafetleri yani giyim tarzlarına dikkat çekmiştir. Hz. Mehdi (a.s.) ve talebelerinin giyim tarzlarının diğer Müslümanlardan son derece farklı olması toplum üzerinde onlara karşı gizli ya da açık bir hayranlık hissi oluşmasına vesile olacaktır. İnsanlar üzerinde böylesine bir beğeni oluşması; Hz. Mehdi (a.s.) ve talebelerinin; kendi dönemlerinde yaşayan diğer Müslümanların geleneksel giyim tarzlarından farklı bir giyim stilleri olduğunu da göstermektedir. Hz. Mehdi (a.s.) ve arkadaşları, son derece temiz, şık ve modern giyimleri ile insanların haklı beğenisini kazanacaklar dolayısıyla da toplumda giyimleriyle çok dikkat çekeceklerdir. Hz. Mehdi (a.s.) ve arkadaşları Allah’ın dünyada verdiği tüm nimetlerin gerçek sahiplerinin ve kullanmaya hak sahibi olanların samimi müslümanlar olduklarını temiz güzel ve şık giyinmenin hem Kuran’da Allah’ın bir emri hem de Peygamberimiz (s.a.v.)’in bir sünneti olduğunu tüm dünyaya bu yönüyle de göstereceklerdir.

193363krpfxnjkkmgq7

Scroll Up