TEVRAT’TA HZ. MEHDİ (A.S.) DÖNEMİNDE YAŞANACAK DÜNYA HAKİMİYETİNE İŞARET EDEN SÖZLER

Soyunu gökteki yıldızlar kadar çoğaltacağım. Bu ülkelerin tümünü onlara vereceğim.YERYÜZÜNDEKİ BÜTÜN ULUSLAR SENİN SOYUN ARACILIĞIYLA KUTSANACAK. (Yaratılış, 26:4)

Yeryüzünün tozu kadar sayısız bir soya sahip olacaksın. DOĞUYA, BATIYA, KUZEYE, GÜNEYE DOĞRU YAYILACAKSINIZ. YERYÜZÜNDEKİ BÜTÜN HALKLAR SEN VE SOYUN ARACILIĞIYLA KUTSANACAK. (Yaratılış, 28:14)
Seni (Hz. İbrahim (a.s.)’i) ziyadesiyle mübarek kılacağım; senin zürriyetini, göklerin yıldızları gibi, deniz kenarında olan kum gibi ziyadesiyle çoğaltacağım; SENİN ZÜRRİYETİN DÜŞMANLARININ KAPISINA HAKİM OLACAKTIR VE ZÜRRİYETİN ARACILIĞIYLA YERYÜZÜNDEKİ BÜTÜN MİLLETLER MÜBAREK KILINACAKLAR;çünkü sözümü dinledin. (Yaratılış, 22:17-18)
O [HZ. MEHDİ (AS)] TÜM DÜNYAYI ALLAH’A BİRLİKTE KULLUK ETMELERİ İÇİN ISLAH EDECEK, çünkü şöyle yazılmıştır: “O zaman, birlikte Bana yakarmaları, omuz omuza Bana hizmet etmeleri için, halkların dudaklarını pak kılacağım.” [Sefenya, 3:9] (Maimonides, Mişna Tora, Kralların Kanunları 11:4)
Ona [Hz. Mehdi (as)’a] egemenlik, yücelik ve krallık verildi. BÜTÜN HALKLAR, ULUSLAR VE HER DİLDEN İNSAN ONA HİZMET ETTİ… (Daniel, 7:14)
… SENİ [HZ. MEHDİ (AS)’I]… ULUSLARA IŞIK YAPACAĞIM. Öyle ki, kör gözleri açasın, zindandaki tutsakları, cezaevi karanlığında yaşayanları özgür kılasın. (Yeşaya, 42:6-7)
… HALKLARA SANCAK OLACAK, ULUSLAR ONA [HZ. MEHDİ (AS)’A] YÖNELECEK…(Yeşaya, 11:10)
BÜTÜN MİLLETLER ONU [HZ. MEHDİ (AS)’I] DİNLEMEYE GELECEK… (Maimonides, Mişna Tora, Tövbe 9:2)
... KIYI HALKLARI ONUN [HZ. MEHDİ (AS)’IN] YASASINA UMUT BAĞLAYACAK.(Yeşaya, 42:4)
ULUSLAR SENİN IŞIĞINA, KRALLAR ÜZERİNE DOĞAN AYDINLIĞA GELECEK. “Başını kaldır da çevrene bir bak, hepsi toplanmış sana geliyor…” (Yeşaya, 60:3-4)
Sahibi (Şilo) [Hz. Mehdi (as)] gelene kadar… [sonra] ULUSLAR ONUN SÖZÜNÜ DİNLEYECEK. (Yaratılış, 49:10)
… KIYI HALKLARI ONUN (MEHDİ’NİN) YASASINA UMUT BAĞLAYACAK. (Tevrat: Yeşaya, 42:4)
Onun [Hz. Mehdi (as)’ın] fevkalade doğruluğu ve vesile olacağı harikalıklar [şaşırtıcı güzellikler] nedeniyle İNSANLAR ONUNLA BARIŞ YAPACAK VE TÜM ÜLKELER ONA HİZMET EDECEK. (Maimonides, Mişna Tora, Sanhedrin 10:1)
Gelecek zamanda, Kral Mesih [Hz. Mehdi (as)] çıkacak ve DAVUD KRALLIĞINI GEÇMİŞTEKİ HAKİMİYETİNE YENİDEN KAVUŞTURACAK. (Maimonides, Mişna Tora, Kralların Kanunları 11:4)
[HZ. MEHDİ (AS)] EGEMENLİK SÜRSÜN DENİZDEN DENİZE, FIRAT’TAN YERYÜZÜNÜN UCUNA DEK! (Mezmurlar, 72:8)
O [Hz. Mehdi (as)] BÜTÜN DÜNYAYI Allah’a kulluk etmeleri için mükemmelleştirecek. (Maimonides, Mişna Tora, Kralların Kanunları 11:4)
O dönemde [Hz. Mehdi (as) döneminde]… TÜM DÜNYANIN TEK MEŞGULİYETİ ALLAH’I BİLİP TANIMAK OLACAK… (Maimonides, Mişna Tora, Kralların Kanunları 12:5)
O dönemde [Hz. Mehdi (as) döneminde]… insan için mümkün olan en üst seviyede Yaratıcılarını anlamaları mümkün olacak… Çünkü şöyle yazılmıştır: “ÇÜNKÜ SULAR DENİZİ NASIL DOLDURUYORSA, DÜNYA DA RAB’BİN YÜCELİĞİNİN BİLGİSİYLE DOLACAK….” (Maimonides, Mişna Tora, Kralların Kanunları 12:5)
O zaman Rab’bin Yüceliği görünecek, BÜTÜN İNSANLAR HEP BİRLİKTE O’NU GÖRECEK… (Yeşaya, 40:5)
Scroll Up