MELEKLER İNSANLARA AÇIKÇA GÖRÜNMEZLER

“Şüphesiz: “Bizim Rabbimiz Allah’tır” deyip sonra dosdoğru bir istikamet tutturanlar (yok mu); onların üzerine melekler iner (ve der ki:) “Korkmayın ve hüzne kapılmayın, size vadolunan cennetle sevinin.” (Fussilet suresi, 30)

0282Allah Meleklerin müslümanlara bu şekilde hitap ettiğini söylüyor ancak Meleklerin bu sözlerini kimse duymuyor. Gökten Melekler bütün dünyadaki insanlara falanca kişi Hz. Mehdi (a.s.)’dir derse o kişinin ben Hz. Mehdi (a.s.) değilim demesi mümkün olmaz. Melekler haşa yalan söylüyor siz onlara inanmayın anlamında konuşmuş olur ki bu da haramdır, böyle bir şey söyleyemez. Melekler başının üzerinden bu “Hz. Mehdi (a.s.)’dir “ bu kişiye uyun diyecek, diğer Hadis- şeriflerde bildirildiği üzere sen Hz. Mehdi (a.s.)’sin alametler sende var denecek, fakat o ısrarla ben Hz. Mehdi (a.s.) değilim diyecek, Melek de ısrarla Hz. Mehdi (a.s.)’sin diyecek. O zaman başının üzerindeki Meleği yalancılıkla itham etmiş olur, halbuki Hz. Mehdi (a.s.)’nin Meleğin ifadesine uyması farz olur.

Allah’ın dilemesiyle Melekler gökyüzünden “Bu kişi Hz. Mehdi (a.s.)’dir diye alenen görünmeden, alenen sesleri duyulmadan ayrı ayrı insanlara kendi lisanlarında ilham edecekler. Böyle insanlar vicdanen o kişinin Hz. Mehdi (a.s.) olduğuna kanaat getirecekler.

Scroll Up