HZ. İSA (A.S.) YENİDEN YERYÜZÜNE GELECEKTİR

“Hani Allah, İsa’ya demişti ki: “Ey İsa, doğrusu senin hayatına Ben son vereceğim, seni Kendime yükselteceğim, seni inkâr edenlerden temizleyeceğim ve SANA UYANLARI KIYAMETE KADAR İNKÂRA SAPANLARIN ÜSTÜNE GEÇİRECEĞİM…” (Al-i İmran Suresi, 55)


Ayet-i Kerime kıyametin son vaktine kadar İslamiyetin hakim olacağına işaret ediyor. Bu durum Hz. Mehdi (a.s.) ve Hz. İsa (a.s.) zamanında olacaktır.

bis susleme5

 

“ŞÜPHESİZ O, KIYAMET-SAATİ İÇİN BİR ALAMETTİR. Öyleyse ondan (kıyametten) yana hiç bir kuşkuya kapılmayın ve bana uyun. Dosdoğru yol budur.” (Zuhruf Suresi, 61)


Hz. İsa (a.s.)’nın gelişi ve Hz. Mehdi (a.s.)’nin çıkışı kıyamet alametidir. Hz. İsa (a.s.)’nın gelişinin kıyamet alameti olduğunu Ayet-i Kerime açıkça ifade ediyor.

bis susleme5

“ANDOLSUN, KİTAP EHLİNDEN, ÖLMEDEN ÖNCE ONA İNANMAYACAK KİMSE YOKTUR. Kıyamet günü, o da onların aleyhine şahid olacaktır.” (Nisa Suresi, 159)


Hz. İsa (a.s.) geldiğinde kitap ehlinden herkes ona iman edecektir ve ona iman etmiş olarak ölecektir. Dolayısıyla bu durum İslam’ın dünya hakimiyetine işaret etmektedir. Müslümanlar zaten Hz.İsa (a.s.)’ya peygamber olarak iman etmekte ve sevmektedirler.

Scroll Up