HZ. İSA (A.S.)’IN İKİNCİ KEZ YERYÜZÜNE GELİŞİNİN BU YÜZYILDA GERÇEKLEŞECEĞİ İNCİL’DE YAZMAKTADIR

İSA PEYGAMBER: “SİZİNLE DÜNYANIN SONUNA KADAR BİRLİKTE OLACAĞIM” DER. (MATTHEW 28:20)

 

İncil’de geçen bu sözde ‘dünya’ olarak çevrilen kelimenin orjinali “aeon”dur ve “çağ” anlamına gelir. Yani bu İncil sözü gerçekte; “İSA PEYGAMBER: “SİZİNLE ÇAĞIN SONUNA KADAR BİRLİKTE OLACAĞIM.” DER. (MATTHEW 28:20)” anlamındadır.

Bilindiği gibi Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde Hz. Mehdi (a.s.)’ın gelişinin Hicri 1400’lerde gerçekleşeceği haber verilmiştir. Yani Miladi takvime göre 1979 yılı itibariyle Hz. Mehdi (a.s.) göreve başlamıştır. Bu tarihten itibaren Hz. Mehdi (a.s.) dinsizliğe, Darwinizm ve materyalizme karşı çok güçlü bir ilmi mücadele yürütecektir. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Hz. Mehdi (a.s.)’ın, dinsizliğe karşı verdiği fikri mücadelede kesin bir zafer kazanmak ve İseviler ile Müslümanlar hak din İslam’da birleşmek üzereyken, Hz. İsa (a.s.)’ın zatının da ikinci kez yeryüzüne geleceğini söylemektedir:

Ve Kuran’a iktida ederek (tabi olarak, uyarak), o İsevilik şahsı manevisi tabi; ve İslamiyet, metbu (tabi olunan) makamında kalacak. Din-i Hak (hak din olan İslam), bu iltihak (katılım) neticesinde azim (büyük) bir kuvvet bulacaktır. Dinsizlik cereyanına (akımına) karşı ayrı ayrı iken mağlub olan İsevîlik ve İslâmiyet, ittihad (birleşmeleri) neticesinde, DİNSİZLİK CEREYANINA GALEBE EDİP (GALİP GELİP) DAĞITACAK İSTİDADINDA (KABİLİYETİNDE) İKEN; âlem-i semavatta (gökler aleminde) CİSM-İ BEŞERİSİYLE (insani cismiyle, bedeniyle) BULUNAN ŞAHS-I İSA (AS) (Hz. İsa (a.s.)’ın şahsı), o din-i hak cereyanının (hak dinin) başına geçeceğini, bir Muhbir-i Sadık (doğru haber aktaran- Peygamerimiz Hz. Muhammed (sav)’in sıfatlarından biri), bir Kadir-i Külli Şey’in (herşeye muktedir olan Yüce Allah’ın) va’dine istinad ederek (dayanarak) haber vermiştir. Madem haber vermiş, haktır; madem Kadir-i Külli Şey’ (herşeye Muktedir olan Yüce Allah) va’detmiş, elbette yapacaktır. (Mektubat, s. 54)

 

Bediüzzaman iman edenlerin galip ve hakim konumda oldukları dönemin, yani İslam ahlakının hakimiyet  yıllarının ise Hicri 1506’lara kadar devam edeceğini söylemektedir:

“… Birinci cümle, BİN BEŞ YÜZ (1500) makamiyle ahir zamanda bir taife-i mücahidinin (Allah yolunda çaba harcayan bir topluluğun) son zamanlarına ve ikinci cümle, BİN BEŞ YÜZ ALTI (1506)makamiyle galibane mücahedenin tarihine (Allah yolunda gösterilen çabanın galibiyet tarihine)… işaret eder. (…) Bu tarihe kadar (1506) zahir ve aşikarane (görünür ve açık bir şekilde), belki galibane devam edeceğine remze yakın (işaret yoluyla) ima eder.” (Sikke-i TasdikiGaybi, s. 46)

 

Hz. Mehdi (a.s.) mücadelesine Hicri 1400’de başladığına, İslam ahlakının hakimiyeti 1506’lara kadar devam edeceğine ve Hz. İsa (a.s.) da; Hz. Mehdi (a.s.) ilmi mücadelesinde zafer kazanmak üzereyken nüzul edeceğine göre, Hz. İsa (a.s.)’ın Miladi 2000’lerin başında göreve başlamış olması gerekmektedir. Tüm bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, İncil’de geçen Hz. İsa (a.s.)’ın “SİZİNLE ÇAĞIN SONUNA KADAR BİRLİKTE OLACAĞIM.” sözünün, hadislerde ve Bediüzzaman’ın açıklamalarında bildirilen açıklamalarla tam bir mutabakat içinde olduğu, dolayısıyla İncil’de de “Hz. İsa (a.s.)’ın bu yüzyılda geleceğinin haber verildiği” görülecektir. 

79
Scroll Up